Skip to the content

Henting av avdøde

Henting av avdøde

På sykehus eller institusjon

Ved dødsfall på sykehus flyttes avdøde til stedets stellerom. De fleste sykehus har eget kapell i tilknytning til stellerommet. Her er det anledning til å se den avdøde. Det er fortsatt noen institusjoner som ikke har stellerom. Her kan det være behov for å hente den avdøde tidligere. Vi sørger deretter for videre transport til deres kirke eller kapell.

I samråd med dere vil vi bistå med henting av avdøde til avtalt tid. Den avdøde flyttes til nærmeste mottakskapell. Mange institusjoner ønsker at hentingen skjer i kiste og du vil derfor måtte ta et valg på hvilken type kiste dere ønsker å bruke.

Dere kan være med når avdøde hentes og om ønskelig følge til mottakskapellet.


Henting av avdøde i hjemmet

Tilkall nærmeste legevakt. Legen vil fylle ut dødsattesten, gi praktisk informasjon om hva som skjer videre og be deg ta kontakt med et begravelsesbyrå. Dødsattesten skal være utfylt før avdøde kan flyttes.

Avdøde transporteres vanligvis til stellerom på nærmeste mottakskapell. Vi har døgnåpen vakttjeneste og bistår med dette. Noen foretrekker at avdøde hentes med én gang, mens andre ønsker mer tid til avskjeden.

Ring oss gjerne for råd og veiledning.


Avdødes verdisaker og klær

På institusjoner som sykehus og sykehjem blir verdiaker tatt av avdøde og lagt i institusjonens safe. Disse kan hentes ut av nærmeste pårørende mot fremvisning av skifteattest. Det er ikke alle sykehus/institusjoner som krever dette.

Skjer dødsfallet ute, er politiet ofte tilstede, og verdisaker blir da sendt med båren.

DØGNÅPEN VAKTTELEFON

917 48 095

Ta kontakt med oss for mer informasjon når det passer deg.